Події

Директор ДБР ще не ознайомився із заявою депутата у зв'язку зі словами Зеленського про генпрокурора

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба зазначає, що ще не ознайомився зі зверненням народного депутата із фракції "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка з проханням розслідувати заяву президента України Володимира Зеленського, зроблену у розмові з президентом США Дональдом Трампом у липні цього року, про те, що на посаду генерального прокурора України буде призначено "його людину".

"Станом на 12:00 на сьогодні я ще не ознайомлений із фактами й обставинами, які викладено у цьому зверненні", - сказав він на брифінгу в середу.

Труба зазначив, що згідно із законом є 24 години, протягом яких буде ухвалено рішення.

8 жовтня Гончаренко опублікував у своєму Facebook скан-копію свого звернення до ДБР від 3 жовтня.

"Стаття 3 закону України "Про прокуратуру" визначає основи діяльності прокуратури, серед яких є, зокрема, незалежність прокурорів, що передбачає існування гарантій від незаконного політичного, матеріального або іншого впливу на прокурора... З урахуванням висловлювань президента України Зеленського про те, що нинішній генеральний прокурор Руслан Рябошапка є його людиною, про дотримання (або порушення) яких принципів законності йдеться? Як Рябошапка... зможе незалежно здійснювати розслідування щодо президента або його оточення... у разі виникнення такої ситуації?" - йдеться у зверненні депутата.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ