Події

У Конгресі запросили у Білого дому і Пентагону документи щодо військової допомоги Україні

Демократи з Палати представників США в понеділок запросили в Пентагоні і в Адміністративно-бюджетному управлінні при Білому домі документи, пов'язані з фінансовою військовою допомогою Україні, повідомляє газета The Hill.

Листи з вимогою в обов'язковому порядку надати документи надійшли до глави Пентагону США Марку Есперу і до виконуючого обов'язки директора управління Рассела Воуга від імені голови комітету Палати представників з розвідки Адама Шиффа, голови комітету у закордонних справах Еліота Енгела та комітету з нагляду Елайджі Каммінгса.

"Повідомлення, що додається, містить вимогу (надати - ІФ) документи, необхідні комітетам, для вивчення послідовності подій та причини, що стояли за рішенням Білого дому затримати вкрай необхідну військову допомогу Україні, яка була схвалена Конгресом США для протидії російській агресії", - йдеться в листі Шиффа, Енгела та Каммінгса.

Вони попросили надати їм необхідні документи до 15 жовтня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що Трамп затримував надання допомоги Україні. Демократи вважали, що він це робив з метою змусити Київ допомагати йому в питанні розслідування стосовно колишнього віце-президента США Джо Байдена. Однак Трамп запевнив, що це не так: допомогу він свого часу затримував, тому що був незадоволений тим, що США активно надають військову допомогу Україні, а європейські країни - ні.

Раніше спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту президенту країни Дональду Трампу.

Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву, щодо змісту телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським у липні цього року. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення.

Низка американських ЗМІ раніше повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ