Події

Суд у Херсоні дозволив передати агентству АРМА судно Mriya, що постачало паливо для ЧФ РФ

Херсонський міський суд у понеділок задовольнив клопотання правоохоронних органів Автономної Республіки Крим про передачу заарештованого судна Mriya (раніше - Vilga), яке постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в окупований Севастополь (Крим), Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"Херсонський міський суд задовольнив клопотання правоохоронних органів автономії про передачу заарештованого судна Vilga (нині Mriya) Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)", - йдеться в повідомленні прокуратури АРК у Telegram-каналі.

Як повідомлялося, 10 серпня представники Служби безпеки України зайшли на територію перевалки з метою обшуку пришвартованого до причалу судна Mriya ("Мрія"), що готувалося до відвантаження дизельного палива.

Раніше судно називалося Vilga і відвідувало порт Севастополя в 2015 році. За інформацією прокуратури АРК, у червні 2015 року це судно постачало паливо для підрозділів ЧФ РФ.

Судновласник неодноразово змінювався, а з 2015-го його власником стало ТОВ "Тефін", яке під час купівлі у колишніх власників отримало висновок про відсутність будь-яких претензій до танкера з боку правоохоронних і митних органів України.

Під час обшуку судна Служба безпеки України зупинила вивантаження палива і відібрала проби з порушенням технологічних вимог. Нафтопродукти були задекларовані і пройшли всі процедури митного контролю.

Херсонський міський суд 13 серпня відмовив в арешті судна "Мрія", прокуратура АР Крим подала апеляційну скаргу. 19 серпня Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури.

Наприкінці серпня судно Mriya було доставлено в порт Херсона.

Наприкінці вересня капітану судна Mriya повідомлено про підозру в порушенні порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованої території. Слідство встановило, що підозрюваний, будучи капітаном судна Vilga, в 2015 році - 11 травня, 1 та 23 червня, 22 вересня - заходив до закритого порту "Севастополь" з метою доставки нафтопродуктів на головну нафтобазу Чорноморського флоту ВМФ РФ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ