Події

Один боєць ЗС України загинув, один отримав поранення з початку неділі в результаті 26 обстрілів на Донбасі

За неділю і ніч понеділка бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого загинув український військовослужбовець, ще один отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, а ще один - отримав поранення", - йдеться у зведенні, оприлюдненому в понеділок уранці на сторінці прес-центру штабу ООС в Фейсбук.

За минулу добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях ООС із заборонених мінськими угодами мінометів калібру 82-мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, снайперської і стрілецької зброї.

"Крім того, в порушення Мінських угод противник спеціально обстріляв ділянку розведення сил і засобів поблизу населеного пункту Золоте зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї", - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 15 обстрілів позицій ООС: тричі поблизу Новотроїцького - з озброєння БМП, гранатометів різних систем; двічі неподалік Красногорівки - зі станкового протитанкового гранатомета, снайперської і стрілецької зброї; двічі біля Павлополя - з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; двічі навколо Авдіївки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; у Богданівки і поблизу Новогнатівки - з гранатометів різних систем; поблизу Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік Березового - зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Пищевика - з гранатометів різних систем; неподалік Новомихайлівки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили 10 обстрілів: тричі неподалік Новолуганського - з мінометів калібру 82-мм, а також з підствольного гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Попасної - зі стрілецької зброї; біля Золотого-4 - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Луганського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; у Золотого - зі станкового протитанкового гранатомета; біля Зайцевого і неподалік Луганського - з мінометів калібру 82-мм; поблизу Новолуганського - з міномета калібру 82-мм, ручних протитанкових гранатометів.

З початку поточної доби бойовики 1 раз порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили обстріл недалеко від Майського - з міномета калібру 82-мм і стрілецької зброї.

"Протягом поточної доби втрат унаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було", - сказано в повідомленні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ