Події

В Умань на святкування Рош Ха-Шана прибули понад 20 тис. хасидів із 8 країн, грубих порушень правопорядку не було – поліція

Понад 20 тис. паломників із восьми країн світу прибули до Умані (Черкаська обл.) для святкування Рош Ха-Шана - Нового 5780 року за іудейським календарем (цього року відзначається з вечора 29 вересня по вечір 1 жовтня). Грубих порушень публічного порядку не допущено, повідомив сектор комунікації поліції Черкаської області.

"Станом на 12.00 в Умань прибуло 20 тисяч прочан, серед яких понад 1600 дітей", - йдеться в повідомленні поліції.

Щодоби публічний порядок і безпеку громадян в місцях паломництва і їх компактного проживання забезпечують понад 500 співробітників поліції України і 20 співробітників поліції Ізраїлю.

За поточний тиждень поліція зареєструвала вісім кримінальних правопорушень, вчинених на території паломництва, серед яких - крадіжка, грабіж, незаконне поводження зі зброєю та незаконне зберігання наркотичних засобів.

"Надзвичайних подій і грубих порушень громадського порядку в місцях паломництва не допущено", - констатували в поліції.

Як повідомила в суботу прес-служба Державної прикордонної служби України, близько 25 тис. хасидів прибули в країну для святкування в Умані Рош Ха-Шана. З 6 вересня через кордон не пропущено вісьмох громадян Ізраїлю з різних причин, зокрема через відсутність необхідних документів і заборони на в'їзд в Україну під час попереднього візиту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ