Події

Обвинувачена в теракті в харківському рок-пабі Ковтун відмовилася обговорювати свою можливу участь в обміні

Обвинувачена у вибуху в харківському рок-пабі "Стіна" Марина Ковтун стверджує, що відмовилася обговорювати свою можливу участь в обміні утримуваними особами, оскільки пропозиція надійшла, на її думку, від неуповноваженої особи.

"До мене приходив оперативний співробітник нашого корпусу в СІЗО і питав. Я ніякої інформації не давала, тому що він не уповноважений", - сказала Ковтун кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За її словами, ця пропозиція надійшла близько трьох місяців тому.

Ковтун ухилилася від прямої відповіді на питання, чи погодиться вона брати участь у такому обміні з "ЛНР / ДНР" або з РФ.

"Ось коли надійде (пропозиція про обмін від уповноваженої особи - ІФ), тоді я буду вирішувати", - сказала вона.

Як повідомлялося, 9 листопада 2014 року в харківському рок-пабі "Стіна" стався вибух, в результаті якого, за даними МВС, постраждали 13 осіб. За фактом події було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.258 (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки) КК України.

17 листопада 2014 року в прес-центрі СБУ поінформували, що спецслужба успішно завершила спецоперацію з нейтралізації диверсійно-розвідувальної групи яка діяла в Харкові та Харківській області і причетна до вибуху в харківському пабі "Стіна".

18 лютого 2015 року начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар повідомив, що більшість підозрюваних у вибуху в харківському рок-пабі "Стіна" були обміняні в рамках виконання мирного плану президента, а в СІЗО перебуває лише два підозрюваних, серед них організатор теракту Ковтун. 12 червня 2015 року обвинувальний акт щодо неї був направлений до суду.

Ковтун підозрюється в скоєнні дій, спрямованих на зміну меж території України, диверсії, скоєнні терористичного акту, керівництві терористичною групою, придбанні та зберіганні зброї і боєприпасів (ч.1 ст.110; ч.2 ст.28, ст.113; ч. 5 ст.27; ч.2 ст.258; ч.1 ст.258-3; ч.2 ст.28; ч.1 ст.32; ч.1 ст.263 КК України).

5 липня 2018 року в зв'язку зі звільненням з посади судді головуючої Світлани Шмадченко новим головуючим став Денис Невядомський.

Колегія суддів у новому складі вирішила почати новий розгляд справи.

У Київському районному суді Харкова 26 вересня відбулися дебати у справі про вибух. Суд пішов до нарадчої кімнати. Орієнтовна дата оголошення вироку - 7 жовтня.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ