Події

У Києві до 1 жовтня відновлять рух швидкісного трамвая на Борщагівській гілці

Рух швидкісного трамвая на Борщагівській гілці в Києві відновлять до 1 жовтня, повідомив мер Віталій Кличко.

"Тривають роботи з оновлення важливого об'єкта інфраструктури столиці - Борщагівського шляхопроводу. Днями там відкрили автомобільний рух відремонтованою смугою в напрямку центру. Щоб якомога швидше закінчити ремонт всієї центральної смуги і відновити рух швидкісного трамвая, дорожники працюють практично цілодобово. На цьому тижні демонтують два тимчасових трамвайних переїзди і з'єднають трамвайне полотно на шляхопроводі з тим, що за його межами. До 1 жовтня, як і обіцяли, рух швидкісного трамваю відновлять", - написав мер столиці на сторінці в Facebook.

Кличко зазначив, що завершуються ремонтні роботи п'яти станцій швидкісного трамвая Борщагівської гілки. Це будуть сучасні та комфортні станції.

"Шляхопровід, що з моменту здачі в експлуатацію в 1967 піддавався капітальному ремонту, знаходився в аварійному стані, і вимагав невідкладного оновлення. Роботи довелося здійснювати масштабні - ремонт опор, несучих конструкцій, мостового полотна автопроїздів, оновлення трамвайної частини і тротуарів. По суті, фахівцям за кілька місяців довелося фактично будувати новий міст", - зазначив мер.

Він також нагадав, що до кінця 2019 року будівельники планують повністю відновити рух авто оновленою частиною шляхопроводу. А з весни 2020 року почнуться роботи на протилежній частині шляхопроводу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ