Події

Вашингтон працює з Ер-Ріядом над запобіганням атак на промислові об'єкти в майбутньому

Американські військові провели в четвер консультації з Саудівською Аравією з приводу запобігання атак, подібних до тих, які нещодавно були здійснені по об'єктах саудівської нафтової компанії Aramco, повідомили в четвер західні ЗМІ.

"Центральне командування США проводить консультації з саудівцями і обговорює з ними можливі способи запобігання атак у майбутньому", - повідомив на прес-конференції представник Об'єднаного комітету начальника штабів полковник Патрік Райдер.

У ніч на 14 вересня підприємства Saudi Aramco піддалися атаці безпілотників. Зокрема, був атакований найбільший в світі нафтопереробний комплекс, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі - на 5,7 млн барелів на добу.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, проте США засумнівалися в їх причетності і звинуватили в тому, що трапилося, іранську владу. Тегеран відкидає ці звинувачення.

В Ер-Ріяді також заявляли, що Іран причетний до атаки на нафтові об'єкти Саудівської Аравії, а саме напад здійснено з північного напрямку, де зокрема знаходиться і Іран, а не з півдня, з боку Ємену, де діють бойовики-хусити, які взяли на себе відповідальність за атаки.

США проводять щодо Ірану політику максимального тиску, постійно вводячи санкції проти організацій і фізосіб в країні.

У травні 2018 року США в односторонньому порядку оголосили про вихід з СВПД і відновили жорсткі санкції проти Ірану, включно з повним ембарго на експорт іранської нафти, доходи від якої мають ключове значення для економіки Ісламської республіки.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ