Події

ТКГ на наступному засіданні ухвалить рішення про дату відведення військ у Петровському й Золотому, переконаний Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма впевнений, що на наступному засіданні ТКГ 18 вересня буде ухвалено рішення про остаточне відведення сил і засобів у Петровському й Золотому (обидва - Луганська обл.), а також є перспектива подальшого відведення уздовж лінії зіткнення сторін.

"Одне з головних у питаннях безпеки - це рухатися далі в питанні відведення військ уздовж лінії зіткнення. Я переконаний, що наступної середи (18 вересня - ІФ) ми ухвалимо рішення про час відведення військ у Петровському й Золотому. Остаточно визначимо час", - сказав він журналістам у кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у п'ятницю в Києві.

Кучма зазначив, що над питанням подальшого розведення військ на наступних ділянках наразі працюють військові.

"Загалом перспективи, і президент (України Володимир Зеленський - ІФ), упевнений, ставитиме це питання на "нормандській" зустрічі: на всій лінії зіткнення відведення військ", - наголосив він.

Представник України в ТКГ зазначив, що якщо йдеться про безпеку й виконання Мінських домовленостей, то потрібно відвести війська на всій лінії зіткнення на 2 км.

Кучма також вважає, що наразі немає сенсу говорити про контроль над українсько-російським кордоном. "Якщо це не буде наша територія, ми ж туди не потрапимо. Тому це має бути поступово. Тобто, наша територія буде - будуть і наші кордони", - пояснив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ