Події

Рейтинг схвалення діяльності Трампа знизився на тлі побоювань американців через можливість рецесії

Рейтинг схвалення діяльності президента США Дональда Трампа серед громадян США у вересні знизився до 38%, повідомляє у вівторок телеканал ABC News з посиланням на спільне опитування з газетою Washington Post.

За результатами попереднього липневого опитування рейтинг Трампа був вище на 6 процентних пунктів і становив 44%. Це був максимум за всю історію опитувань ABC News і Washington Post, присвячених роботі Трампа на посаді президента.

Не схвалюють діяльність Трампа 56% опитаних, що на 3 процентних пункти вище, ніж у липні. 6% опитаних не змогли висловити думки щодо діяльності Трампа.

Одночасно з цим 60% опитаних вважають, що протягом наступного року в США може наступити рецесія. 35% респондентів вважають, що рецесії в США найближчим часом не буде.

Значна частина опитаних (43%) вважають, що торгівельна і економічна політика Трампа підвищила ймовірність рецесії в США найближчим часом. 34% вважають, що політика Трампа на можливість рецесії не вплинула, а 16% переконані, що політика президента знижує можливість рецесії.

Крім того, 60% американців стурбовані тим, що торгові розбіжності між США і Китаєм, що виникли при адміністрації Трампа, можуть сприяти зростанню цін в США.

Президент США Дональд Трамп незабаром після публікації результатів опитування заявив, що опитування ABC / Washington Post були самими неточними з тих, що були проведені до президентських виборів 2016 року в США.

Також Трамп розкритикував ЗМІ, заявивши, що вони використовують опитування як зброю.

"Одне з найважливіших і сильних знарядь, використовуваних фейковими і корумпованими ЗМІ, - це липова інформація з опитувань, яку вони публікують. Багато з цих опитувань зумовлені, або ж їх складають таким чином, щоб виставити певного кандидата в хорошому або поганому світлі", - написав президент.

В опитуванні, проведеному 2-5 вересня, взяли участь 1003 громадянина США.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ