Події

Чиновники Криворізької міськради привласнили понад 1 млн грн, виділених на святкування Дня міста, - поліція

У Дніпропетровській області посадові особи Криворізької міської ради привласнили понад 1 млн грн, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів під час організації святкових заходів, присвячених 244-й річниці заснування міста Кривого Рогу", - зазначено в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що посадові особи міськради вступили в змову і залучили до протиправних дій приватного підприємця як підрядника свята. Для проведення свята міськрада уклала з підприємцем договір на 4 млн грн.

"Вартість послуг виступів артистів штучно було завищено на суму понад 1 млн грн", - повідомили в поліції.

Зазначається, 9 вересня правоохоронці здійснили низку санкціонованих обшуків за місцем розташування робочих місць посадових осіб виконкому Криворізької міськради.

"Одному з фігурантів справи було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Слідчі дії тривають.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ