Події

Сенцов: Питання про участь у політиці для мене залишається відкритим, планую знімати кіно і жити

Кримські політв'язні Олег Сенцов та Олександр Кольченко, які повернулися з РФ до України в рамках взаємного звільнення утримуваних, розповіли про свої плани на найближче майбутнє і заявили, зокрема, що не мають наміру повертатися на окупований півострів.

На спільній прес-конференції у вівторок у Києві Сенцов заявив, що поки що для нього питання участі в політиці залишається відкритим.

"Що стосується мого можливого життя політичного, для мене самого питання поки що залишається відкритим. Тобто я сам для себе не те, щоб поки що не вирішив - питання ще відкрите", - сказав режисер, додавши, що політики з ним поки що не зв'язувалися, за що він їм вдячний.

При цьому Сенцов пояснив, що він людина не публічна, "але так вийшло, що життя вивело - я відчуваю якусь певну відповідальність за це перед своїм народом, перед своєю країною і тому робитиму все, що в моїх силах для своєї країни".

У свою чергу Кольченко зазначив, що поки що нічого планував. "У перші дні хочу трохи відпочити, трохи адаптуватися. Ну і доки Путін при владі, в Крим повертатися не маю наміру", - сказав він.

Сенцов повідомив, що планує "займатися двома найчудовішими речами на цій землі - це знімати кіно і жити". "Що стосується Криму, то повернуся туди тільки на танках... Не потрібно сприймати мої слова буквально".

"Що стосується особистого - так, я житиму в Києві, моя дочка вже переїхала сюди, моя мама приїхала з моїм сином нас провідати. Мама поки що залишиться, син із моєю колишньою дружиною їдуть до Криму. Спілкуємося, вирішуємо сімейні справи", - сказав він.

Як повідомлялося, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що для чотирьох кримських політв'язнів, які повернулися після обміну до України, зокрема Сенцова та Кольченка, держава купить житло в Києві. Усі четверо згодні залишитися в місті, зокрема тому, що в Крим повернутися вони не можуть.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ