Події

НБУ розцінює тиск на сім'ю екс-глави НБУ Гонтаревої як загрозу керівництву регулятора

Тиск на сім'ю екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої може свідчити про наявність організованого та цілеспрямованого психологічного й фізичного тиску на безпосередньо Гонтареву, вважає Нацбанк, який розцінює такий тиск як загрозу нинішнім посадовцям центробанку.

"Ми розцінюємо це як реальну  загрозу особистій недоторканності посадовців регулятора, які здійснювали та продовжують здійснювати реформи фінансового сектора, і намагання в такий спосіб підірвати спроможність центрального банку виконувати своє призначення – забезпечувати цінову та фінансову стабільність як фундаменту для стійкого економічного зростання", - йдеться в повідомленні НБУ в четвер.

Згідно з ним правління Нацбанку звертається до правоохоронних органів з проханням забезпечити захист життя і здоров'я екс-глави НБУ, нинішнього керівництва та співробітників, а також проведення оперативного неупередженого розслідування цих інцидентів і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомлялося, машину невістки екс-глави НБУ в ніч на четвер облили бензином і спалили перед її будинком у центрі Києва.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ