Події

Сенатори просять Трампа надати обіцяні Україні $250 млн на гарантування безпеки

Двопартійна група сенаторів звернулася до адміністрації президента США з проханням виділити Україні $250 млн допомоги у сфері безпеки, повідомляють місцеві ЗМІ.

"Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України та постійну підтримку і схвалення Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми настійно закликаємо вас доручити міністерству оборони негайно виділити ці кошти", - йдеться в листі сенаторів главі президентської адміністрації Міку Малвані.

"Фактично Україна продовжує щодня воювати на своєму східному кордоні проти підтримуваних Росією сепаратистів у Донецькій і Луганській областях, і більше ніж 10 тис. українських солдатів і цивільних осіб загинули в цій війні", - пишуть вони.

За їхніми словами, допомога США у сфері безпеки вже допомогла "переламати перебіг цього конфлікту".

Вони зазначають, що необхідно продовжити забезпечення захисту "суверенної території цієї молодої країни".

Серед авторів листа - сенатори-республіканці Роб Портман, Рон Джонсон і демократи Джин Шахін, Дік Дурбін, Річард Блюменталь.

Раніше Politico з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації повідомляло, що президент США Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, в рамках якої Вашингтон має намір додатково виділити $250 млн.

Серед тих, хто займається розглядом питання фінансування безпеки України, міністр оборони Марк Еспер і радник президента з національної безпеки Джон Болтон.

На 2019 фінансовий рік законодавці виділили Україні $250 млн допомоги у сфері безпеки, включаючи гроші на озброєння, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку. Зокрема, Конгрес США виділив $50 млн на озброєння.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ