Події

Злочинець, який напав з ножем на людей під Ліоном, перебував під дією наркотиків

Французький прокурор Нікола Жаке описав поведінку афганського іммігранта, що напав в суботу з ножем на перехожих у Віллербані, передмісті Ліона, як "інвазивний психотичний стан з параноїдальним маренням".

Затриманий на місці злочину нападник убив в суботу людину і поранив ще вісьмох, з яких троє отримали важкі поранення. Пред'явлені обвинувачення у вбивстві і замаху на вбивство.

Прокурор повідомив, що на момент скоєння злочину афганець мав тимчасову посвідку на проживання у Франції і перебував під впливом великої дози гашишу, що підтвердив токсикологічний аналіз

"Йдеться про чоловіка афганської національності, відомого під двома різними іменами і з трьома заявленими датами народження. Йому нібито 33, 31 або 27 років", - заявив прокурор на прес-конференції в неділю в Ліоні.

Хоча обвинувачений раніше не звертався до психіатричних служб, під арештом він був представлений відповідному фахівцю, який констатував "інвазивний психотичний стан з параноїдальним маренням на різноманітну тематику, включно з містичною і релігійною".

Затриманий, за його власним твердженням, пам'ятає тільки перший епізод свого нападу, але не зберіг спогадів щодо подальших дій. "Він назвався мусульманином і стверджував, що в другій половині дня почув голоси, котрі ображають бога і наказують йому вбити", - розповів прокурор.

В цілому показання допитаного були нескладними. Так, він, серед іншого, стверджував, що сплутав убитого ним молодого чоловіка з іншим, з яким посварився кілька років тому під час свого перебування у Великій Британії, і хотів йому помститися.

Обвинувачений не значився в базах даних правоохоронців і був невідомий службам, що спеціалізуються на боротьбі проти радикалів.

За місцем його проживання в центрі розміщення біженців, де був проведений обшук, не знайдено "елементів, що вказують на будь-яку радикалізацію", зазначив прокурор.

Прокуратура з антитероризму поки не була залучена до цієї справи.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ