Події

В Україні за п'ять років загинули понад 200 нацгвардійців

Понад 200 військовослужбовців Національної гвардії України загинули за п'ять років під час виконання службових обов'язків, повідомив командувач Нацгвардії Микола Балан.

"У Національній гвардії України понад 200 військовослужбовців загинули при виконанні службових обов'язків - в зоні проведення антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил і під час несення бойової служби на території держави", - цитує Балана МВС України на сторінці в Фейсбуці.

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 року під час несення служби біля будівлі Верховної Ради загинули чотири нацгвардійці. Цього дня парламент в першому читанні схвалив президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступають проти голосування за даний законопроект, з правоохоронцями.

В результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати на місці загинув один солдат строкової служби Нацгвардії України, пізніше в госпіталях померли троє гвардійців, які отримали важкі поранення. В результаті події був госпіталізований 141 потерпілий, з них 131 особа - міліціонери і гвардійці.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ