Події

Луценко про своє звільнення: Ставлюся позитивно, фактично радію виходу з каторги

Юрій Луценко позитивно ставиться до свого звільнення з посади генпрокурора України та має намір зайнятися своїм здоров'ям і спортом.

"За моєю заявою президент подав рішення про моє звільнення. Його буде проголосовано. Я до цього ставлюся позитивно, фактично радію виходу з каторги", - сказав Луценко журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер пізно ввечері.

Він також розповів, що згідно із законом, окрім адміністративної посади генпрокурора, він має ще звання прокурора.

"Відповідно, щоб мене зняти, потрібне рішення нового керівника. Воно неможливе, якщо на мене відкрито провадження в КДКП (Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів - ІФ)", - сказав Луценко.

При цьому він наголосив, що "чув, що КДКП, як і інші форми самоврядування, які було створено на вимогу Європейського Союзу, новий парламент має намір ліквідувати".

"Ця проблема довго не протримається", - додав Луценко.

За його словами, "повернення всевладдя генерального прокурора, який може всіх призначити і всіх звільнити, означає повернення до формули - посади, або я тебе зніму". У зв'язку з цим Луценко висловив переконання, що такий розвиток подій є небезпечним.

Він також розповів, що найближчим часом займеться своїм здоров'ям, спортом і, можливо, організує благодійний фонд на підтримку української книжки.

"Політика поки що мене не кличе", - зазначив Луценко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ