Події

Демократи розслідують пропозицію Трампа про саміт G7 на його курорті

Демократи юридичного комітету Палати представників США заявили, що вони будуть розслідувати пропозицію президента Дональда Трампа провести в наступному році саміт G7 на належному йому курорті в штаті Флорида.

"Особисті фінансові інтереси президента явно формують рішення про офіційну діяльність уряду США, і це саме той тип ризику, який повинен бути відвернений положеннями Конституції про винагороду", - йдеться в заяві голови юридичного комітету Джеррольда Надлера і Стіва Коена, який очолює підкомітет з конституції, цивільних прав і громадянських свобод.

"Одкровення на цьому тижні про зусилля з обрання Trump National Doral Miami місцем проведення 46-го саміту G7 є лише останнім штрихом в тривожній картині корупції і зловживань службовим становищем президента", - зазначили законодавці.

За їх словами, на вересень вони запланують слухання, присвячені вивченню цього питання.

"Конституція вимагає, щоб приватні інтереси і офіційна поведінка президента Трампа залишалися окремо один від одного, і це останнє оголошення вимагає ретельного вивчення Конгресом", - додали вони, пообіцявши вивчити це питання в рамках розслідування щодо дій президента на предмет того, чи є в них підстави для імпічменту.

На минулому цими вихідними саміті G7 в Біарриці Трамп заявив, що його адміністрація вивчає можливість проведення саміту в наступному році в Trump National Doral Miami. За його словами, він особисто не буде отримувати прибуток від вибору курорту.

"Справа не в мені. Йдеться про те, щоб знайти правильне місце", - сказав він про свій вибір.

Однак остаточне рішення про місце проведення наступного саміту G7 ще не прийнято. Чиновники Білого дому також розглядають потенційні місця в декількох інших штатах, включно з Каліфорнією, Колорадо, Мічиганом і Гаваями.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ