Події

Зеленський за підсумками трагедії в Дрогобичі: Завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих унаслідок обвалу під'їзду житлового будинку в м. Дрогобичі (Львівська обл.) та анонсував проведення новим урядом аудиту всіх житлових будинків.

"Цієї ночі в Дрогобичі під завалами під'їзду чотириповерхового будинку обірвалося життя двох людей. У роботах на місці трагедії задіяні всі необхідні сили місцевих рятувальників, кількох людей уже звільнили з-під завалів, з іншими тримають зв'язок за допомогою мобільних телефонів. Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати", - написав Зеленський на своїй сторінці у Facebook у середу.

Президент зазначив, що версій трагедії наразі дві: вибух побутового газу та зношеність дерев'яних перекриттів.

За його словами, неможливо будувати нову країну, не будуючи або хоча б капітально не відновлюючи будинки українців.

"Завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка в найкоротші терміни програми приведення до належного стану старих і зведення нових", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, о 2:46 28 серпня в райцентрі Дрогобич (Львівська область) стався обвал під'їзду 4-поверхового житлового будинку, внаслідок якого загинуло двоє людей і семеро були госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості.

Спочатку у Державній службі з надзвичайних ситуацій називали ймовірною причиною обвалу вибух природного газу, але в компанії "Львівгаз" категорично відкинули такі припущення.

Пізніше прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Дрогобицької міської ради.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ