Події

НАБУ завершило розслідування з розкрадання коштів у "Запоріжжяобленерго", направляє матеріали до суду

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершило розслідування з розкрадання 346,22 млн грн в АТ "Запоріжжяобленерго".

Згідно з повідомленням бюро, 23 серпня підозрюваним та їхнім захисникам надано матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта і направленням до суду. Зокрема, екс-голові правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" Дмитру Крючкову інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, а в. о. гендиректора "Запоріжжяобленерго" Ігорю Корніленкову (перебуває в розшуку) - ч. 2 ст. 364 УК.

За даними слідства, підозрювані організували схему переуступання боргів великих промислових підприємств, унаслідок чого обленерго зазнало збитків.

У НАБУ нагадали, що досудове розслідування за зазначеними фактами детективи НАБУ розпочали ще в грудні 2015-го. Воно стало першим в історії НАБУ та САП кримінальним провадженням. Розслідування завершено стосовно окремих епізодів корупційної схеми. Стосовно ще низки подібних оборудок за участю обленерго з державною часткою власності розслідування триває.

Як повідомлялося, Солом’янський районний суд Києва 25 липня частково задовольнив клопотання прокурора в кримінальному провадженні про завдання збитків державі, фігурантом якого є Дмитро Крючков, продовживши йому зобов'язання за запобіжним заходом до 29 серпня, скасувавши при цьому носіння електронного засобу контролю.

У травні 2019 року Крючков в інтерв'ю виданню "Економічна правда" висловив переконаність у виграші судового процесу: "Ми в суді не залишимо від НАБУ каменя на камені. Ми у своїй позиції упевнені на 110%. А ось чому до суду не йдуть вони — це вже питання, що зависло в повітрі".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ