Події

У британських аеропортах знімуть заборону на провезення рідини завдяки 3D-сканерам

Британський уряд розраховує обладнати всі головні аеропорти країни до кінця 2022 року 3D-сканерами для багажу, що дозволить скасувати заборону на провезення рідини в літаку, повідомляє "Бі-бі-сі".

Як зазначається, нове обладнання вже встановлено в лондонському аеропорту Хітроу. Воно дозволяє співробітникам служб безпеки чіткіше розглянути вміст багажу, а також збільшувати і повертати зображення при огляді.

На думку британської влади, 3D-сканери підвищать рівень безпеки, прискорять перевірки перед посадкою в літак і дозволять скасувати обмеження на поїздки з рідинами і ноутбуками.

"Бі-бі-сі" нагадує, що зараз пасажири можуть перевозити в ручній поклажі рідину тільки в контейнерах, обсяг яких не перевищує 100 мл. Їх необхідно упаковувати в один прозорий пластиковий пакет розміром 20 см x 20 см і показувати співробітникам служби безпеки аеропорту.

У 2006 році британська поліція заявила, що запобігла терористичній атаці з використанням вибухових речовин, замаскованих під пляшки з напоями.

Після цього і були введені обмеження на провезення рідини в літаку, причому до цього три місяці діяла повна заборона на перевезення рідини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ