Події

На РНБО у п'ятницю обговорять питання створення Служби фінрозслідувань - Аваков

На нараді в Раді національної безпеки та оборони України (РНБО) у п'ятницю обговорюватиметься питання створення Служби фінансових розслідувань (СФР), повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Під час розширеного засідання колегії МВС міністр зазначив, що в Україні гостро стоїть питання створення єдиного органу, який боротиметься з фінансовими злочинами та злочинами в податковій сфері.

"Це Служба фінансових розслідувань... Це питання обговорювалося і на нарадах у президента, з Офісом президента. Й сьогодні в нас буде відповідна нарада в Раді національної безпеки та оборони", - повідомив Аваков.

У контексті цього глава МВС наголосив, що він пропонує ухвалити рішення про ліквідацію департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Як повідомлялося, протягом кількох років в Україні триває дискусія щодо створення окремого правоохоронного органу, який відповідає за економічні злочини. В парламенті було зареєстровано п'ять законопроектів про створення такого органу, серед яких розроблений Мінфіном і поданий урядом проект закону про СФР і законопроект про Національне бюро фінансової безпеки, який підтримував екс-президент Петро Порошенко. Однак жоден із них не дійшов до розгляду в першому читанні.

Наприкінці липня глава Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що команда президента України Володимира Зеленського готується внести до нового парламенту як першочерговий законопроект про Службу фінансових розслідувань (СФР).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ