Події

Випускники Академії держуправління просять Зеленського зберегти та модернізувати їхній виш

Понад 400 випускників Національної академії державного управління при президентові України (НАДУ) підтримали звернення до президента Володимира Зеленського, в якому просять зберегти НАДУ, забезпечити її модернізацію та ініціювати напрацювання пропозицій щодо подальшого розвитку вишу.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" голова координаційної ради випускників Нацакадемії держуправління Ярослав Лащук, випускників НАДУ глибоко стурбували чутки про можливе закриття вишу, який спеціалізується на підготовці та підвищенні кваліфікації держслужбовців категорії "А" і "Б".

У зверненні до президента випускники просять створити тристоронню контактну групу з представників Офісу президента, професорсько-викладацького складу НАДУ та ініціативної групи випускників академії для напрацювання спільного бачення і пропозицій щодо подальшого розвитку академії.

"Так ми зможемо забезпечити всебічну експертизу й виробити таке рішення, щоб Академія держуправління стала не лише сучасним закладом із підготовки фахівців державного сектора найвищого рівня, а й реалізувала повною мірою свій аналітичний проектно-тренінговий потенціал, такий необхідний для навчання і підготовки представників влади всіх рівнів", - розповів Лащук.

Він нагадав, що Академія держуправління підготувала десятки тисяч професійних державних менеджерів, серед яких відомі політики, міністри, депутати всіх рівнів і всі ті, хто забезпечує функціонування машини державного управління.

"Професійно підготовлені керівники в системі управління державою - один із важливих елементів державної безпеки. Саме тому державних службовців мають готувати в Україні, коштом нашого бюджету. Ми сподіваємося, що Володимир Зеленський підтримає нашу ініціативу й незабаром особисто переконається, що саме випускники академії стали рушійною силою і підтримкою тих позитивних змін, які відбуваються в країні, яких ми всі так очікуємо, з надією на які українці й обрали Володимира Зеленського президентом", - зазначив Лащук.

Національну академію державного управління було створено в 1995 році спеціальним указом президента України для підготовки найвищих управлінських кадрів, вона перебуває в прямому підпорядкуванні Державного управління справами, а не Міністерства освіти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ