Події

Амоса Дов Сільвера видали компетентним органам Ізраїлю

Громадянин США і Ізраїлю Амос Дов Сільвер, затриманий в Україні після втечі з аеропорту Бориспіль і екстрадований в ніч на 18 серпня в Ізраїль, переданий ізраїльським правоохоронцям, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Іноземець був відправлений рейсовим літаком з міжнародного аеропорту Бориспіль у супроводі співробітників Служби безпеки та підрозділу "Альфа". Наразі чоловік фактично виданий компетентним органам Ізраїлю", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Амоса Дов Сільвера розшукують компетентні органи Ізраїлю за обвинуваченням в керуванні великою злочинною організацією, яка налагодила масовий збут наркотичних речовин із використанням популярних месенджерів та соціальних мереж, у залученні неповнолітніх до вживання небезпечних наркотиків й участі в інших злочинах, скоєних злочинною організацією.

У березні поточного року в Києві затримали громадянина США і Держави Ізраїль, якого розшукували за організацію потужного міжнародного наркокартелю. Ізраїльські правоохоронці надіслали запит до прокуратури Києва з проханням видати цього зловмисника. 10 червня на підставі матеріалів прокуратури міста Києва Генеральна прокуратура України прийняла рішення про видачу громадянина.

15 серпня, в день запланованої екстрадиції до Ізраїлю, іноземець зник у Міжнародному аеропорту "Бориспіль", перебуваючи в супроводі співробітників СБУ. За фактом його втечі прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження за ч.1 ст.393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України.

17 серпня Амоса Дов Сільвера повторно затримали в Умані Черкаської області.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ