Події

Гримчак заявив, що не має наміру ховатися, хоче закінчити роботу в міністерстві

Заступник міністра з питань окупованих територій України (МінТОТ) Юрій Гримчак заявив у залі суду, що не має наміру нікуди тікати і виконуватиме всі вимоги слідства, зокрема, з’являтися на виклики прокурорів і слідчих.

"Я готовий захищати себе всіма законними засобами. Я буду збирати докази, я буду пояснювати те, що вони (прокурори - ІФ) інтерпретують як незаконну діяльність - це політична позиція. Я готовий гарантувати, що я не буду зустрічатися з людьми, які є в цьому кримінальному провадженні: для того, щоб забезпечити свою невинуватість, мені це не потрібно. Я готовий і далі ходити на роботу або перебувати ... хоча я все-таки хотів би дійти до кінця роботи, тому що тут залишилося трохи більше місяця, і в будь-якому випадку я її втрачу, тому що просто закінчиться термін", - сказав Гримчак у залі Деснянського районного суду м.Чернігова в п'ятницю.

Він заявив, що не збирається ховатися, і має намір прибувати до прокурорів і слідчого.

"Я не збираюся нікуди тікати, я не збираюся ховатися від прокурорів і слідчих, тому що я не бачу в цьому сенсу. Як тільки ти робиш крок до того, що треба кудись втекти або сховатися, - ти вже визнав свою провину ... Я захищатиму себе і свою сім'ю. Я готовий гарантувати, що я буду в будь-який момент виконувати всі вимоги слідства", - додав він.

Гримчак також заявив, що не має великих коштів, тоді як у клопотанні прокурорів передбачено велику заставу.

"Я не маю великих коштів, у мене на рахунку - я не знаю, треба у дружини запитати - я не маю величезних особняків. У мене звичайна трикімнатна квартира 70 або 66 кв.м. Моє багатство - це мої діти, моя сім'я, і у мене є ще одна річ, яка, важко обчислюється грошима - це репутація. У мене більше нічого немає", - сказав заступник міністра.

У п'ятницю Деснянський районний суд Чернігова обирає запобіжний захід заступнику міністра з питань окупованих територій Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку. Наразі слідчий суддя Наталія Лямзіна віддалилася в дорадчу кімнату.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ