Події

Заступниці мера Житомира повідомили про підозру в службовій недбалості, що призвела до 700 тис. грн збитків

 Співробітники Національної поліції в Житомирській області повідомили заступниці Житомирського міського голови про підозру в службовій недбалості, яка уклала завідомо збитковий договір щодо закупівлі медичного обладнання, що призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тис. грн.

Як повідомляє у п'ятницю департамент захисту економіки Нацполіції України в соцмережі Facebook, під час досудового розслідування встановлено, що, обіймаючи в той час посаду начальника одного з управлінь міської ради та будучи розпорядником бюджетних коштів, чиновниця уклала з переможцем державних закупівель завідомо збитковий тендер замість того, щоб його відхилити.

"Запропонована ціна лота з однаковими технічними характеристиками в комерційної структури була значно вищою за пропозиції інших учасників. Отже, чиновниця під час проведення конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів, що в подальшому призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тис. грн", - ідеться в повідомленні.

Посадовій особі повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ