Події

Ситуація в аеропорту Гонконгу поступово стабілізується

Більшість протестуючих і співробітників поліції покинули будівлю Міжнародного аеропорту Гонконгу, повідомляє агентство Associated Press.

За його інформацією, зали повітряної гавані вночі спорожніли. Ситуація поступово стає спокійною.

Раніше у вівторок в аеропорту відбулися сутички між учасниками протестів та правоохоронцями. Щонайменше двоє людей постраждали. Поліцейські застосували сльозогінний газ для розгону демонстрантів, які вже другий день поспіль блокували роботу аеропорту.

Масові протести в аеропорту Гонконгу протягом останніх двох днів привели до скасування кількох сотень авіарейсів.

Керівництво аеропорту у вівторок запевнило, що 14 серпня відновить відправку авіарейсів. Однак пасажирам рекомендовано заздалегідь перевіряти статус рейсів, перш ніж приїжджати в аеропорт.

Раніше офіційний Пекін заявив, що заворушення вже мають ознаки терористичної діяльності.

Масові протести почалися в Гонконзі в першій половині червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки в закон про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних у скоєнні злочинів до материкової частини Китаю. Після того, як влада Гонконгу відмовилася від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів, а також відставки голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ