Події

Швидкість кліматичних змін наростає, людство не встигає підготуватися - колишній віце-президент США Гор

Процеси зміни клімату Землі прискорюються, і людство не встигає за ними, заявив в інтерв'ю ABC News колишній віце-президент США Альберт Гор.

"У нас є погані і хороші новини. Проблема (з кліматом - ІФ) відбувається швидше, ніж ми мобілізуємося для її вирішення. Однак ... у нас спостерігається зростання екологічного активізму", - сказав Гор.

Він підкреслив, що кліматичні зміни - глобальна криза, для вирішення якої потрібно міжнародне співробітництво під егідою США.

"США, і тільки США, можуть надати необхідне лідерство, щоб згуртувати народи світу і зробити правильні речі", - зазначив Гор.

За його словами, він покладав надії на республіканську адміністрацію президента Дональда Трампа в плані реагування на загрози кліматичних змін; проте в підсумку ця американська адміністрація не виправдала його очікувань.

Альберт Гор - віце-президент США з 1993 до 2001 року - відомий діяльністю з охорони навколишнього середовища. У 2007 році фільм Гора "Незручна правда" про вплив людини на клімат отримав два "Оскара" (як найкраща документальна стрічка і за кращу оригінальну пісню).

Зі свого боку Дональд Трамп відомий своїм скептицизмом щодо питання зміни клімату. Він, зокрема, в 2017 році вивів США з Паризької кліматичної угоди 2015 року.

Паризька хартія зобов'язувала США до 2025 року скоротити викиди парникових газів на 26-28% у порівнянні з рівнем 2005 року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ