Події

СБУ затримала бойовика "ДНР", який приїхав оформляти внутрішній і закордонний паспорти на підконтрольну Києву територію Донеччини

Співробітники Служби безпеки України затримали в Донецькій області учасника проросійських незаконних збройних формувань - жителя Краматорська, який з 2015 року воював проти України в складі бандформувань "ДНР" і "ЛНР" і приїхав оформляти внутрішній і закордонний паспорти.

"Оперативники спецслужби встановили, що у 2015 році житель Краматорська вступив до лав терористичної організації "ДНР". Зловмисник "служив" автоматником у складі 5-ї ОМБр "ДНР", бандформуванні "Пятнашка" і так званому козачому 11-му батальйоні "ЛНР". Також бойовик збирав інформацію про чисельність, дислокацію та маршрути пересування українських військових", - повідомляє в середу прес-центр СБ України.

Правоохоронці затримали зловмисника під час його перебування у родичів на підконтрольній українській владі території, куди він прибув для оформлення внутрішнього та закордонного паспортів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

За статтею 258-3 КК України - створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації караються позбавленням волі на термін від 8 до 15 років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ