Події

В "амбарній книзі" Партії регіонів підпису Манафорта немає

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів немає прізвища колишнього глави передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

"В "амбарній книзі" прізвища Манафорта немає", - сказав генпрокурор в ефірі "Радіо НВ", відповідаючи на відповідне запитання.

Луценко уточнив: "У "чорній касі" навпроти прізвища Манафорта стоїть підпис чинного депутата, громадянина України Геллера (нардеп Євген Геллер - ІФ). Це встановлено експертизою та цього не міг не знати пан Ситник (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) ... Тому американці вважають, що це носить ознаки втручання в їх політичний процес".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що немає доведених фактів того, що Манафорт отримував кошти від Партії регіонів, генпрокурор сказав: "У "амбарній книзі" підпису Манафорта немає".

"Інші докази проти Манафорта існують. З офшорних юрисдикцій він отримував кошти, схожі за розмірами на ті, про які йшлося в "чорній касі", але сама "чорна каса" не могла бути таким доказом", - підкреслив він.

У червні 2017 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив, що підпису Манафорта не було на жодній зі сторінок так званої "амбарної книги" Партії регіонів. Таким чином, САП і НАБУ не знайшли доказів отримання Манафортом грошей від Партії регіонів.

Разом з тим у матеріалі, опублікованому газетою Washington Post 28 червня, йдеться, що в 2012-2013 роках Манафорт підтвердив отримання $ 17 млн від Партії регіонів. Факт отримання ним грошей за роботу для Партії регіонів випливає з документів, які американець подав до Мін'юсту США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів.

Народний депутат Сергій Лещенко заявляв про наявність у нього оригіналів документів про перерахування Віктором Януковичем коштів Манафорту від офшорної компанії з рахунком в Киргизстані і просив американських і українських правоохоронців провести розслідування.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ