Події

Суперники Байдена на дебатах не змогли позбавити його статусу фаворита від демократів

Колишній віце-президент США Джо Байден за підсумками двох раундів дебатів залишається найпопулярнішим кандидатом від Демократичної партії для участі в президентських виборах 2020 року, йдеться в опитуванні, проведеному компанією Morning Consult.

Бачити Байдена кандидатом в президенти в 2020 році хочуть 32% ймовірних виборців на демократичних праймеріз. Після перших дебатів демократів, які відбулись наприкінці червня, такої думки дотримувалися 33% опитаних.

На другому місці - сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, якого підтримують 18% опитаних. Після попередніх дебатів його підтримували 19%.

Третє місце зберегла сенатор від Массачусетса Елізабет Воррен, кандидатуру якої схвалюють 15% опитаних проти 12% місяцем раніше.

На четвертому місці - сенатор від штату Каліфорнія Камала Харріс з 10%. Місяцем раніше вона ділила третю позицію з Воррен, набравши 12% голосів.

Останні дебати "не здійснили негайного впливу на переваги потенційних виборців на демократичних праймеріз", зазначає компанія.

Цього тижня в США пройшли дводенні дебати претендентів на участь в президентських виборах США від Демократичної партії. Всього в них взяли участь 20 потенційних кандидатів в президенти.

У вівторок демократи, серед яких були Сандерс і Воррен, обговорили питання, щодо охорони здоров'я, проблем кордону США і Мексики, расизму і контролю над зброєю.

У середу темами дебатів за участю Байдена і Харріс стали зміна клімату, расизм, імміграція, реформа сфери кримінального права і системи охорони здоров'я. Демократи також обговорили причини поразки на виборах 2016 року і розповіли, як би вони залучили голоси виборців.

В опитуванні, проведеному 1 серпня, взяли участь 2419 зареєстрованих виборців, які мають намір голосувати на демократичних праймеріз або кокусах.

Наступні дебати демократів відбудуться 12 вересня.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ