Події

У Криму заочно заарештували ведучу кримськотатарського телеканалу ATR

В окупованому Криму в місцевому управлінні ФСБ Росії заочно відкрили кримінальну справу проти журналістки кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілової, передає видання "Крим. Реалії".

За інформацією видання з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова, кримінальну справу порушено за ч.2 ст.208 Кримінального кодексу - "Участь у збройному формуванні на території іноземної держави".

"Згідно з матеріалами справи, вона вступила в батальйон Номана Челебіджихана в 2016 році. Дослідча перевірка в справі велася близько року. За версією слідства, вона допомагала батальйону інформаційною підтримкою. Запобіжний захід, заочно, у вигляді утримання під вартою, суд обрав 12 липня", - розповів Курбедінов.

За його словами, за клопотанням слідства ФСБ журналістку оголошено в міжнародний розшук.

"Її подали в міжнародний розшук, мовляв, вона ховається від слідства. Поки вона в розшуку, розгляд кримінальної справи призупинять, але матеріал на неї буде лежати. Це справа, як і попередні, подібні до неї, вкладається в логіку ФСБ - сфабрикувати побільше справ, щоб потім можна було говорити про боротьбу в Криму з тероризмом і екстремізмом. Я знаю, що є кілька таких справ, де люди визнали провину, скільки ще таких справ про які ми не знаємо", -пояснив він.

За інформацією телеканалу ATR сама журналістка про справу проти неї дізналася з соціальних мереж.

Гульсум Халілова - ведуча кримськотатарського телеканалу ATR, чотири роки тому виїхала з окупованого Криму на материкову частину України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ