Події

Голова ОАСК вважає, що Ситник намагається дискредитувати суддів Окружного адмінсуду

Голова Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) Павло Вовк заявив, що справа проти нього є помстою директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника за рішення адмінсуду про втручання у вибори президента США.

"Справа проти мене - політична. Я переконаний, що окрім аргументів, які я і мій захист вже озвучили, це ще й особиста помста директора НАБУ Ситника за рішення ОАСК, яке встановило його протиправне втручання у вибори президента США", - написав Вовк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За його словами, ОАСК встановив, що з боку Ситника було перевищення повноважень і втручання у вибори в США, що завдало шкоди інтересам України.

"Ситник персонально зацікавлений у тому, щоб дискредитувати суддів Окружного адміністративного суду та уникнути відповідальності за свої протиправні дії", - наголосив голова ОАСК.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду м. Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей.

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки відбувалися у рамках розслідування можливого здійснення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

30 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

Пізніше Вовк заявив, що не боїться допиту в Генпрокуратурі та вручення підозри.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ