Події

Екс-співробітник МВС за завданням ФСБ РФ збирав відомості про політичну та економічну ситуацію в Запоріжжі - СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила екс-співробітника Міністерства внутрішніх справ України із Запоріжжя, який збирав розвідувальні відомості за завданням ФСБ Російської Федерації.

"Оперативники української спецслужби встановили, що мешканець Запоріжжя, колишній працівник органів внутрішніх справ України, перебуваючи на тимчасово окупованій території АР Крим, був завербований співробітником ФСБ РФ. За завданням "куратора" агент через особисті зв’язки збирав розвідувальні відомості про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію на Запоріжжі. Отриману інформацію він передавав представнику іноземної спецслужби при виїзді до тимчасово окупованої території АР Крим під приводом нібито вирішення сімейних питань", - повідомляє прес-служба СБУ в середу.

Тривають слідчо-оперативні дії.

СБУ нагадує, що відповідно до ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада) від кримінальної відповідальності звільняється громадянин України, якщо він не вчинив злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників і добровільно повідомив органам державної влади України про свій зв'язок із ними та отримане завдання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ