Події

У справах Майдану повідомлено про підозру двом екс-співробітникам суду в Києві

У справах про події Революції гідності у 2013-2014 роках повідомлено про підозру колишньому керівнику апарату київського районного суду та його заступнику, повідомили у відділі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"На підставі зібраних доказів 22 і 25 липня 2019 року у передбачений законом спосіб повідомлено про підозру колишньому керівнику апарату суду та його заступнику одного з районних судів міста Києва у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України, за фактом незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей до цієї системи) при розподілі справ між суддями щодо застосування до учасників протестних акцій та інших громадян заходів у січні-лютому 2014 року", - йдеться в повідомленні на сайті Генпрокуратури в четвер.

В інформації також зазначено, що триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за фактами протидії протестним акціям шляхом протиправного переслідування співробітниками правоохоронних органів і суду учасників мітингів і зборів у м. Києві в грудні 2013-го - лютому 2014 року.

Збирають і перевіряють на предмет достатності для притягнення до кримінальної відповідальності докази стосовно співучасників цього та інших злочинів, вчинених у період подій Революції гідності у 2013-2014 роках.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ