Події

Москалькова попросила українського омбудсмена з'ясувати обставини затримання російського судна і дізнатися про склад екіпажу

Російський уповноважений із прав людини Тетяна Москалькова попросила українську колегу Людмилу Денісову з'ясувати обставини затримання російського танкера і склад екіпажу.

"Москалькова провела телефонну розмову з Денісовою з приводу інформації у ЗМІ про затримання в порту Ізмаїл російського танкера", - йдеться в повідомленні прес-служби Москалькової в четвер.

"Тетяна Москалькова просила Людмилу Денісову з'ясувати обставини затримання судна, а також склад екіпажу: чи є на борту громадяни Російської Федерації, скільки їх; чи надається морякам консульська підтримка, чи не порушуються їхні права і чи отримують вони необхідні продукти харчування і питну воду, чи не потребує хтось із членів екіпажу медичної допомоги", - йдеться в повідомленні прес-служби Москалькової в четвер.

Денісова зі свого боку обіцяла найближчим часом з'ясувати в СБУ ситуацію з екіпажем судна. Омбудсмени домовилися продовжити гуманітарний діалог.

Раніше у четвер прес-центр Служби безпеки України повідомив про затримання в порту Ізмаїл Одеської області російського танкера Neyma, який блокував українські малі кораблі "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу" в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Назву танкера після інциденту в Керченській протоці російські власники змінили на Nika spiri", повідомляє СБУ.

Інформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що "на борту танкера екіпаж із близько 15 осіб. За попередніми даними, всі громадяни Росії". "Відчувають себе задовільно", - зазначило джерело.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ