Події

Італійська опозиція має намір винести пропозицію про вотум недовіри Сальвіні

Демократична партія Італії має намір винести на розгляд парламенту пропозицію про вотум недовіри віце-прем'єру Італії Маттео Сальвіні через скандал з передбачуваним фінансуванням Росією його партії, повідомляють в середу італійські ЗМІ.

"Незабаром Демократична партія винесе (пропозицію - ІФ) про вотум недовіри міністру Сальвіні, який не виконує своїх обов'язків", - сказав представник опозиційної Демократичної партії Андреа Маркуччі.

Зі свого боку, лідер партії Нікола Дзінгаретті зазначив, що італійський парламент так і не почув від прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте пояснень з приводу передбачуваного фінансування партії Сальвіні з Росії.

"Сьогодні Джузеппе Конте практично нічого не сказав з цього питання", - наводять видання слова Дзінгаретті.

Раніше в середу прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що повністю довіряє членам свого уряду, незважаючи на публікації в ЗМІ про можливе фінансування з Росії однієї з партій правлячої коаліції.

На початку липня стало відомо, що італійська прокуратура проводить розслідування передбачуваного фінансування з РФ партії Сальвіні. За даними газети La Stampa, розслідування почалося ще в лютому, коли про переговори повідомило видання l'Espresso.

Видання Buzzfeed раніше опублікувало матеріал, у якому йдеться, що соратник Сальвіні Джанлука Савоіні і ще двоє громадян Італії в 2018 році нібито проводили секретні переговори в Росії для укладення угоди з постачання палива до Італії.

Сальвіні після публікації неодноразово заявляв, що його партія ніколи не отримувала фінансування з Росії. У сенат для надання пояснень він не з'явився.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ