Події

ВРП відправила у відставку суддю, який закрив справу Кернеса

Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила з посад 7 суддів, які подали заяву про відставку, серед них суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов.

Про це повідомляється на офіційному сайті ВРП.

Як повідомлялося, 10 серпня 2018 року Антонов виніс постанову, в якій розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців Віталія Блінникова і Євгена Сміцького як відмову від обвинувачення та закрив кримінальне провадження.

Пізніше того ж дня заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська повідомила, що прокуратура Полтавської області відкрила кримінальне провадження за фактом винесення суддею неправосудного рішення у справі щодо Кернеса, Блінникова і Сміцького (ч. 1 ст. 375 КК України).

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Антонов прийняв завідомо неправосудне рішення і відповість перед законом.

"Суддя, який в порушення всіх законодавчих норм виніс рішення про закриття справи Кернеса - буде відповідати за завідомо неправосудне рішення. І дембельський акорд не допоможе", - написав Луценко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Того ж дня Національне агентство протидії корупції заявило про намір перевірити декларації про доходи судді А.Антонова.

17 серпня 2018 року Антонов поскаржився в ВРП на тиск з боку Генпрокуратури і НАЗК. Він також подав заяву про відставку з посади судді Київського районного суду Полтави, мотивуючи своє звільнення тиском на нього.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ