Події

Кличко відкрив у Києві барельєф на честь Стравинського

Мер Києва Віталій Кличко відкрив барельєф на честь видатного композитора і диригента Ігоря Стравинського, встановлений на вулиці Лютеранській 28/19, в будинку, в якому художник жив і творив під час свого перебування в Києві, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Нам є чим пишатися, нам є що представити і про що розповідати. - Про нашу історію, наші досягнення і про людей, які прославляли і прославляють Київ. І про які знає весь світ, - сказав Кличко. - Я вдячний усім небайдужим, усім меценатам, які долучаються, щоб зробити наше місто, нашу країну цікавіше, привабливіше, інтегрованою до світового культурного простору", - зазначив Кличко.

Пам'ятна дошка Стравинському - перший монумент у проекті "Видатні особистості, які змінили світ", організованому меценатами і столичною владою.

Кличко нагадав, що найближчим часом в Києві відкриють пам'ятник Ігорю Сікорському - видатному авіаконструктору. Також місто продовжує роботу, щоб повернути у власність громади садибу Сікорських на Ярославовому валу і відреставрувати її.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ