Події

Уряд США має вивчити повідомлення про допомогу Huawei в створенні мобільної мережі в КНДР

Президент США Дональд Трамп заявив, що адміністрація повинна з'ясувати правдивість повідомлення Washington Post про допомогу Huawei Північній Кореї.

"Ми повинні це з'ясувати", - сказав Трамп журналістам під час зустрічі з прем'єр-міністром Пакистану в Білому домі.

"Наші відносини з Північною Кореєю були дуже хорошими. Ми, дійсно, встановили хороші відносини з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Я особисто", - додав президент США.

Раніше Washington Post повідомила, що Huawei Technologies допомогла побудувати і підтримувати комерційну бездротову мережу Північної Кореї Koryolink.

За даними видання, Huawei співпрацювала з компанією Panda International Information Technology за декількома проектами, протягом, щонайменше, восьми років і використовувала її в якості каналу для поставок КНДР устаткування для запуску мережі.

Таким чином, повідомлення видання ставить питання про можливе порушення китайською фірмою експортного контролю США для поставки обладнання в Північну Корею.

У травні США внесли Huawei в "чорний список", оскільки, на думку американського уряду, вона займалася збором розвідувальної інформації на користь китайського уряду. В результаті діяльність китайської компанії на американському ринку була значно обмежена.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ