Події

Суд у Франції відмовив у 40 млн євро компенсації через загибель порома "Естонія"

Суд французького міста Нантер відмовився в п'ятницю задовольнити позов про компенсацію, який подали потерпілі та родичі загиблих під час аварії порома "Естонія" в 1994 році. Про це повідомляє Le Figaro.

Позов був складений від імені 1116 осіб. У ньому вони зажадали 40,8 млн євро від німецької суднобудівної компанії Meyer-Werft і французької компанії Bureau Veritas, що видала сертифікат на експлуатацію порома.

Суд вважає, що недостатньо доказів "умисного" злочину з боку будь-якої з цих двох компаній.

"Цирк триває. Скандально те, як події навколо катастрофи з поромом" Естонія "ігноруються", - прокоментував рішення суду німецький адвокат Хеннінг Вітте, який представляв сторону родичів жертв трагедії.

Катастрофа пасажирського порома "Естонія" стала найбільшою в мирні роки катастрофою на Балтійському морі. Судно затонуло 28 вересня 1994 року дорогою з Талліна до Стокгольма. З 989 перебуваючих на борту, загинули 852, серед них 500 шведів. Вдалося врятувати 137 осіб.

За офіційним висновком естонсько-фінляндсько-шведської міжурядової комісії, причиною загибелі стали конструктивні недоліки порома, що не витримали навантаження в час шторму, який бушував у ту ніч.

Французькі ЗМІ нагадують, що компанія-судновласник Estline свого часу швидко виплатила компенсації постраждалим і родичам загиблих.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ