Події

Республіканці в Конгресі критикують Трампа за расистські висловлювання на адресу демократів

Усе більше членів Республіканської партії США критикують президента Дональда Трампа за недавні різкі висловлювання на адресу низки політиків-демократів, пише в понеділок газета The Hill.

"На мій погляд, ці висловлювання расистські і з ознаками ксенофобії, а також вони неточні", - заявив єдиний в палаті представників США республіканець афроамериканського походження Вілл Херд.

"Чотири жінки, про яких він говорить, є громадянами Сполучених Штатів, і троє з чотирьох тут народилися. Це поведінка негідна лідера вільного світу", - вважає він.

Ще один член палати представників від Республіканської партії - Піт Олсон - закликав президента США відмовитися від своїх коментарів. Він заявив, що заяви президента "не відображають позицію" близько мільйона жителів округу, який він представляє в Конгресі.

Зі свого боку, інший член палати представників, Сьюзан Брукс, заявила, що слова Трампа "недоречні і не відображають американських цінностей". Вона вважає, що керівництву країни слід "підвищити рівень ввічливості".

Республіканець Чіп Рой заявив, що Трамп неправий, коли каже, що "у будь-якого американського громадянина є будинок крім Сполучених Штатів". Однак він разом з тим розкритикував і тих демократів, на яких обрушився раніше з критикою сам президент.

"Президент не мав рацію, коли говорив, що у будь-якого американця, з Конгресу чи ні, є якийсь будинок, окрім США. Але я також вважаю, що тих людей, які порушують законодавство про імміграцію, потрібно негайно відправляти додому, а також відправляти додому тих членів палати представників, які відмовляються захищати Америку", - написав він у своєму Твіттері.

Член палати представників Пол Мітчелл заявив, що "поділяє невдоволення деяких членів партії" щодо висловлювань Трампа.

"Пане президенте, нам потрібно бути вище подібного роду заяв", - переконаний він.

Раніше Трамп обрушився з критикою на чотирьох жінок-конгресменів, представників Демократичної партії США, заявивши, що їм потрібно виїхати до себе на батьківщину і зайнятися наведенням порядку в тих країнах, які є їхньою батьківщиною. Пізніше він заявив, що всім, кому не подобається політика США, слід залишити цю країну.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ