Події

Канали "112.Україна", NewsOne та ZIK куплені підставною особою, зв'язок із Медведчуком довести неможливо

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не має доказів зв'язку телеканалів "112.Україна", NewsOne та ZIK із головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком, заявила заступник голови Нацради Уляна Фещук.

"Ми живемо в правовій державі, тому керуємося виключно нормами закону... Насправді ці канали куплені підставною особою, тобто зв'язок із Медведчуком ми довести не можемо", - заявила Фещук на вечірньому засіданні Верховної Ради в четвер.

Вона також повідомила, що Нацрада із телебачення і радіомовлення співпрацює з Антимонопольним комітетом України щодо встановлення зв'язку між кінцевими бенефіціарними власниками телеканалів "112.Україна", NewsOne та ZIK. Заступник голови Нацради уточнила, що "ці дії вже розпочалися після того, як стало відомо, що пан Козак (народний депутат від фракції "Опозиційний блок", власник телеканалів "112.Україна" та NewsOne Тарас Козак - ІФ) придбав ZIK".

Фещук зазначила, що необхідно надати Нацраді жорсткіші повноваження.

"На сьогодні з каналом "112" у нас 33 судові справи щодо порушення ними чинного законодавства, до каналу NewsOne застосовано 18 штрафних санкцій, які нині також оскаржують у суді. Ми не маємо ефективного механізму впливу, ми можемо лише звертатися до суду. А ви знаєте, скільки тривають судові засідання", - констатувала вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ