Події

Двох росіян заарештовано в Білорусі у зв'язку з НП на салюті в Мінську, обвинувачення їм ще не пред'явлено

Двоє громадян Росії, затриманих раніше у зв'язку з НП на салюті в День незалежності у Мінську, взято під варту, повідомив голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич.

"Поки що обвинувачення не пред'явлено. У нас на це є десять днів. У ці терміни воно буде пред'явлено. Запобіжний захід обрано у вигляді взяття під варту", - сказав Носкевич журналістам у Мінську в четвер.

За його словами, затримані росіяни співпрацюють зі слідством. "Багато в чому їхні показання проллють світло на реальну картину події", - вважає голова СК.

Носкевич повідомив, що слідство все ще розглядає чотири версії події. "Найбільш очевидна, і вона вже знаходить підтвердження, версія про те, що піротехнічні заряди були, швидше за все, неналежної якості. Тепер питання інше - вони спочатку були неналежної якості чи такими стали, це найактуальніший предмет розслідування", - додав голова СК.

3 липня - в День незалежності Білорусі під час святкового салюту в Мінську відбулися вибухи трьох мортир, з яких проводився салют. Унаслідок вибухів загинула жінка, ще 10 осіб отримали травми. Вибуховою хвилею вибило шибки у навколишніх будинках.

Під час салюту в Мінську очевидці в соціальних мережах повідомляли про надзвичайну подію. Зокрема, було оприлюднено фото- і відеоматеріали, на яких видно, що розрив снарядів відбувався дуже низько, практично біля самої землі.

СК Білорусі порушив кримінальну справу за частиною 2 статті 463 (порушення правил поводження з речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) Кримінального кодексу республіки.

У Міністерстві оборони Білорусі повідомили, що салютні установки і феєрверки, які вибухнули, було закуплено в російському ВАТ "Піро-Росс" (Сергієв Посад).

4 липня в рамках порушеної кримінальної справи в Мінську було затримано двох представників компанії-постачальника.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ