Події

Заступнику керівника Укрдержархіву повідомлено про підозру - НАБУ

Заступнику голови Державної архівної служби України 9 липня повідомили про підозру у зловживанні впливом та внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на здійснення функцій держави або місцевого самоврядування.

"Слідство встановило, що чиновник в обмін на $10 тис. неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України. Згодом сторони домовилися про зменшення вартості "послуги" - до $ 9,8 тис. Гроші передавалися двома траншами. Під час отримання другого - в розмірі $4,8 тис. посадовця... затримали", - повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Крім цього, з березня 2018 року детективи НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) здійснювали ще одне досудове розслідування, в рамках якого в діях заступника керівника Укрдержархіву встановили інше правопорушення: внесення до е-декларації за 2016 рік завідомо недостовірних відомостей. Зокрема, чиновник не відобразив отриманий ним дохід у 1,24 млн грн і витрати в 1,105 млн грн, а також інформацію про дві угоди: купівлі-продажу і дарування (чиновник подарував іншій особі нерухомість вартістю 3,299 млн грн).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ