Події

Профільний комітет ВР рекомендує ухвалити в цілому законопроект про посилення відповідальності педофілів

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів у середу ухвалив рішення рекомендувати парламенту ухвалити в цілому законопроект (№6607), який передбачає створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочини проти дітей, і посилення відповідальності за ці злочини.

"...парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити в цілому законопроект №6607 про створення реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочини проти малолітніх, і посилення відповідальності за ці злочини", - написав народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що розгляд законопроекту на засіданні комітету став можливим, зокрема, завдяки петиції, яка зібрала понад 30 тис. підписів.

"З огляду на всі демократичні принципи, Національна поліція повністю підтримує законопроект №6607. Прошу вас підтримати цей законопроект, тому що це дуже велика актуальна проблема", - звернувся голова Національної поліції України Сергій Князєв до народних депутатів, повідомив департамент комунікації Нацполіції.

Проект закону передбачає створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості дітей, і посилення відповідальності за такі злочини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ