Події

У МВС застерігають політичні команди від спокус організувати "каруселі" на ДВК на виборах до ВР

У Міністерстві внутрішніх справ попереджають суб'єктів виборчого процесу від запуску "каруселей" у день голосування на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня.

"Ми розуміємо, що є одна особливість у цій виборчій кампанії - що буде два бюлетені в руках кожного виборця, що породжує спокусу для політичних команд організувати карусель на виборчій дільниці", - сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко на брифінгу в середу в Києві.

Зокрема, йдеться про те, що можна винести один бюлетень із дільниці і передати зацікавленим особам, які відмітять у ньому потрібного кандидата. Далі вони передадуть документ іншому виборцю, який, у свою чергу, кине його в урну для голосування, а чистий бюлетень знову винесе з дільниці.

"Ми звертаємо увагу суб'єктів виборчого процесу на те, що вся правоохоронна система буде орієнтована на те, щоб працювати не лише в приміщенні виборчої дільниці, а й у великому радіусі біля дільниць. І якщо спостерігатимуться нездорові рухи з передачі якихось паперів, осіб притягатимуть до відповідальності", - додав Варченко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ