Події

Зеленський: Обстріл санітарного автомобіля у Водяному є підлою спробою зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню

Президент України Володимир Зеленський вважає, що обстріл санітарного автомобіля в районі Водяного є "ганебною і підлою спробою" зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню на Донбасі.

"Щойно приземлилися на дозаправку (на шляху до Канади - ІФ). Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному – порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна й підла спроба зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Зеленський наголосив, що Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права.

"Закликаю наших партнерів у Європі та США належним чином відреагувати на дії, що аж ніяк не наближають нас до миру", - зазначив президент України.

Раніше в понеділок прес-центр ООС повідомив, що близько 10:50 під час евакуації пораненого в районі Водяного бойовики обстріляли санітарний автомобіль підрозділу об'єднаних сил. Унаслідок загинули двоє військовослужбовців, одного поранено.

Як повідомлялося, з 1 до 3 липня Зеленський перебуватиме з візитом в Канаді. 4 липня президент повернеться в Україну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ