Події

Делегація України залишила залу засідань ПАРЄ

Українська делегація залишила засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у середу після повного підтвердження повноважень російської делегації в асамблеї.

Після голосування делегація України в повному складі зібралася в центрі зали пленарного засідання й оголосила, що виходить із зали. Після цього засідання ПАРЄ було перервано.

Члени делегації української прокричали англійською мовою: "Ми залишаємо засідання".

"Права росіян не обмежили, проте боротьбу не завершено. Думаю, з цієї ситуації ми всі маємо зробити висновки й побудувати план розвитку нашої країни, виходячи з власних інтересів", - написав один із членів української делегації, народний депутат України (фракція "Народний фронт") Георгій Логвинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу після демаршу.

"Ми будемо далі боротися до повної перемоги, й у нас із вами все вийде! Ми залишаємо залу на знак протесту та продовжуємо боротьбу", - додав український депутат.

Як повідомлялося, 25 червня українська делегація в ПАРЄ звернулася до української влади з проханням терміново розглянути питання припинення участі України в роботі ПАРЄ, а також питання про подальшу участь України в органах Ради Європи.

Член української парламентської делегації Олексій Гончаренко (фракція "БПП") у соцмережі Facebook дав такі формулювання рішенню української делегації в ПАРЄ: "1. Ми припиняємо свою участь у роботі сесії ПАРЄ, крім питань заперечування повноважень російської делегації. 2. Ми звертаємося до Верховної Ради терміново розглянути питання припинення участі української делегації в роботі ПАРЄ. 3. Ми звертаємося до президента та МЗС України, необхідно терміново виробити позицію щодо участі України як держави в Раді Європи".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ