Події

Зеленський вшанував пам'ять українських військових, котрі загинули 14 червня 2014 року на Іл-76, збитому російськими найманцями

Президент України Володимир Зеленський особисто вшанував пам'ять українських військовослужбовців, котрі загинули 14 червня та за роки російської агресії, зокрема 40 десантників і 9 членів екіпажу військово-транспортного літака Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, збитого в Луганську цього дня 2014 року.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, в заході вшанування пам'яті взяли участь міністр оборони Степан Полторак і керівництво оборонного відомства, офіцери і співробітники структурних підрозділів Міноборони, Генерального штабу, військовослужбовці Київського гарнізону, рідні та близькі загиблих.

Загалом у п'ятницю дзвін у Залі пам'яті захисників України на території оборонного відомства пролунав 54 рази - крім загиблих у 2014 році, вшанували пам'ять тих, хто був убитий у різні роки російської агресії.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 було 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу, усі вони загинули.

У Службі безпеки України заявили, що позаштатні співробітники російської військової розвідки (ГРУ) із так званої ПВК "Вагнера" збили літак за рішенням, ухваленим у Кремлі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ